Kiusallinen kaima

Norjassa asuu 13 tavallista Anders Breivikiä sekä yksi Anders ”massamurhaaja” Breivik. HS kertoo artikkelissaan, miten varsinkin samassa kaupungissa asuvilla ja samaa ikäluokkaa olevilla Anderseilla on tukalat oltavat. Aseharrastuksesta ei liioin koidu kunniaa. Verkkosalapoliisien innostuttua on muiden samannimisten miesten yksityisyys mennyttä, sillä murhaajahan saattoi asua sinun naapurissasi.

Jääkiekkoseura JYPissä puolestaan pelaa tällä kaudella kaksi Antti Jaatista. Puolustaja- ja hyökkääjä-Antilla on vain vuoden ikäero. Kiitos juoksevien pelipaitanumeroiden, vaikeisiin nimikikkailuihin ei sentään tarvitse ryhtyä: puolustaja pelaa numerolla 3 ja hyökkääjä numerolla 21. Silti kuulutuksissa täytyy erottaa, kumpi Jaatinen on maalannut.

Hauskassa Facebook-uutisessa kerrotaan Mainessa asuvasta 50-vuotiaasta punaniskatimpurista nimeltä Justin Bieber. Selkeästä profiilikuvastaan huolimatta mies joutuu vetoamaan laulajan faneihin. Ehkä siitä syntyi seuraava turhautunut vetoomus: ”Minun nimeni on Justin Bieber ja on ollut jo 50 vuotta. En ole kuitenkaan lökäpöksy homolaulaja, mutta minun pitää nyt käyttää keskimmäistä nimeäni, koska jonkun pienen pepunmetsästäjän nimi on sama.”

Facebookissa julkkiksen kaimana oleminen aiheuttaa muutakin harmia. Kaimuudesta sai viihdeuutisen mukaan kärsiä myös englantilainen perheenäiti, jonka nimi on Kate Middleton. Facebookin ylläpito, joka kääntää kelkkaansa kuin paraskin kilpakelkkailija, sulki rouvan profiilin ja syytti tätä nimen väärinkäytöstä. Identiteettivarkauksia tapahtuu paljon, mutta voiko samannimiseltä ihmiseltä kieltää Kate Middleton -nimen käytön?

Suomen yleisin koko nimi on muuten Timo Virtanen. Heitä on lähes kolme sataa. Ei sen enempää.

Kategoria(t): Luokittelematon Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s