Tarina ovikellosta

Oli kerran ovikello. Sitten se soi. Avasin oven, jonka takana seisoi kaksi mummoa. Toinen heistä astui saman tien lähemmäs siten, etten voinut oikopäätä sulkea ovea. Toinen nyökytti hyväksyvästi takavasemmalla. Aktiivisempi mummo avasi sanaisen arkkunsa ja rupesi esittelemään aukeamaa Herätkää-lehdestä, osoitusliikkeellä, jonka tarkoituksena oli saada minutkin lähemmäs, pois ovenraosta. Jehovan todistajia!

Aloin kuunnella selostusta kolmesta syystä. Ensinnäkin, analyyttisena ihmisenä tahdoin hanakasti kuulla, mitä ihmettä he oikein höpisevät. Toiseksi, en pystynyt sulkemaan ovea, koska mummo oli luineen välissä. Kolmanneksi, puhe oli keskeytymätöntä. Olen ilmeisesti liian tahdikas ihminen, koska tällaisessa tilanteessa päässäni tapahtuu kielteinen kemiallinen reaktio enkä kehtaa keskeyttää.

Mainitsemieni liikesarjojen lisäksi havaitsin viitteitä markkinointiajattelusta ja kielellisisten keinojen hyödyntämisestä. Mummo heitti nokkelasti heti alkuun modernin syötin: ”Oletko ajatellut tätä DNA:ta? Onko se todella voinut syntyä itsestään?” Kysymys ei kuitenkaan odottanut vastaajaansa, vaan vastaus oli näppärästi luettavissa Herätkää-lehden uunituoreesta numerosta.

Pian sain ihan vastatakin, nimittäin filosofiseen kysymykseen elämän synnystä. ”Jos menisin autiolle saarelle ja näkisin siellä kiveen kirjoitetun sanan, enkö ajattelisikin jonkun käyneen sen kirjoittamassa?” Sain ujutettua saarnan keskelle: ”Uskon enemmän sattumaan. Ja kiitos, ei tällä kertaa. Joo, hei, hei, kiitos, ei, näkemiin.” Sain mummon peruuttamaan ja ovi välissämme sulkeutui ikuisiksi ajoiksi.

  • Ruusuja: nokkela syötti, ilmaista sytykettä
  • Risuja: kuuntelupakko, aidon vuorovaikutuksen puute
Kategoria(t): Luokittelematon Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Tarina ovikellosta

  1. Esa Rekola sanoo:

    Mitäköhän ne mummot loppujen lopuksi halusivat… Käännyttää lestadiolaiseksi, myydä lehteään vai pelkästään jutella?

  2. agricocacola sanoo:

    Kun tovin päästä kävelytin koiraani heidän ohitseen, he eivät enää ”muistaneet” minua. Lehti on ilmainen, joten he ilmeisesti halusivat käännyttää pakanan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s