Julkaisuvapaus vapaus vapisuttaa?

Norjan joukkomurhaajasta tehdään haastattelu ulkomaiselle tv-kanavalle, mutta uhrien omaiset toivovat, ettei haastattelua näytetä missään. Jo se, että murhaaja halusi mahdollisimman paljon julkisuutta, riittäisi mielestäni koko haastattelusta luopumiseen. Murhaajan selittelyvuoro palvelee vain median kohunnälkää, eikä rivikansalaisella liene realistisia eväitä murhaajan mielenliikkeiden analysointiin.

Eväitään suomalaiset sen sijaan analysoivat nykyään sen verran tarkasti, että elintarviketeollisuus on aloittanut lempeän vastaiskun. Sen tarkoituksena on kääntää kansalaisten lisäaineräjähdysherkistä eineksistä syntyneet mielikuvat jälleen myönteisiksi. Kaupanhyllyltä voi jälleen hyvin mielin poimia luonnollisia tuotteita, jotka on kiikutettu suoraan maa– tai kotitilalta. Parhaan herkun tuotetarrassa kiiltelee ilman muuta maininta vanhan ajan. Ateriat ovat kuin äidin tekemiä, leivokset isoäidin kätösistä, mutta: sanallakaan ei mainita isän tai isoisän sapuskoja.

Jos tasa-arvosta puhutaan, saanen huomauttaa järkyttävästä epäkohdasta, nimittäin siitä, että yhä vain miehestä käytetään nimitystä kaksilahkeinen. Naisten hamemuoti on kuihtunut viimeisessä sadassa vuodessa, joten naisia pitäisi yhtä lailla nimittää kaksilahkeisiksi. Vakavasti ottaen mielikuvat tulevat vähän myöhässä. Jos jotakuta pyytää piirtämään tuolin, hän todennäköisesti piirtää nelijalkaisen perustuolin, vaikka monille tutuin lienee pyörillä liikkuva toimistotuoli tai jokin muu nykyaikainen sovellus. Jos pyytää piirtämään puhelimen, yleensä piirretään lankapuhelin eikä kännykkää.

Kategoria(t): Luokittelematon Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s