Luonnolliset kielet

Valio maustettu rahka yrtit ja makea & tulinen antavat helposti hyvää makua leivontaan ja ruoanlaittoon. Valio Oltermanni Täyteläinen kruunaa suositun juustoperheen. Eikö suomi enää taivu? Minusta näyttää siltä, että tuote-etikettikieli vähitellen irtautuu totutusta ihmiskielestä.

Pian tutkiminen käykin hankalaksi, koska kielitiede tutkii oikeastaan vain luonnollisia kieliä. Luonnollisiksi ihmiskieliä sanotaan siksi, että ne ovat syntyneet luonnollista tietä (alkuperä on tuntematon) ja lapset oppivat ne luonnollisesti, havaintojen kautta ilman erillistä opettamista. Suomen, telugun ja jakuutin kielten juuret voi repiä luonnosta, ehkäpä hamasta viidakosta asti.

Vihermarakatilla on omat varoitushuudot eri vihollisille. Jos ryhmää uhkaa kotka, ensimmäisenä havainnon tehnyt marakatti kirmaa piiloon lehvistöön. Jos vaaran muodostaa käärme, havaitsija ottaa tähystysasennon. Jos marakattiseuruetta taas uhkaa leopardi, havaitsija kapuaa pienille oksille. Toimiva, kolmeen uhkaan perustuva varoitusviestintäjärjestelmä on lajitovereiden yhteistyötä, sillä selviytymisessä on tietysti olennaista tuntea uhan laatu.

Älykkäänä otuksena vihermarakatti osaa myös valehdella uhasta ja näin karkottaa kumppanit tiehensä. Tätä tapahtuu kuitenkin niin harvoin, ettei viestintä koe inflaatiota.

Kategoria(t): Luokittelematon Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s