Vaikea kiitos

Suomalaisen on kuulemma vaikea vastata kiitokseen. Yhdyn tähän. Kun joku sanoo minulle ”kiitos”, en ole vuosienkaan tuuminnan jälkeen keksinyt täydellistä vastausta. Vaihtoehtoja tuntuu olevan niukalti.

Kiitos.” Toistetaan siis papukaijamaisesti sama sana! Vastaus ei sovi tilanteeseen, jossa minä olen selvästi palvellut kiitoksen lausujaa. Eihän minulla silloin ole mitään kiittämistä. Tapa on joka tapauksessa yleistynyt kotimaisessa asiakaspalvelussa. Syyksi on arveltu kaikenlaista aina tasa-arvopyrkimyksistä silkkaan helppouteen.

Ole hyvä.” Tämä on varmin vastaus, mutta äsken mainitun vastakiitoksen yleistyminen on syönyt alaa tältä perinteiseltä tavalta. Eikö suomalainen enää uskalla ottaa rehdisti kiitosta vastaan?

Pikkujuttu.” Pidän tätä näppärimpänä vaihtoehtona, koska tällöin otan kiitoksen vastaan mutta samalla arvioin tekemäni palveluksen ei-niin-merkittäväksi. Samaa sarjaa edustaa ”mitäs pienistä”.

Ei kestä.” Tässä valutan itseni vielä alemmas. Olen tehnyt palveluksen, mutta en siedä korvissani minkäänlaista kiitosta. Piste. Silti tapa on varsin kohtelias ja noudattelee etikettiä. Sen arkisempi ilmentymä on ”ei mitään”.

Tässäkö ne jo olivat?

Kiitos! Mitä vastaat?

Kategoria(t): Luokittelematon Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s