Tiesitkö, että…

…suomalaisessa ajokortissa on tahallinen kirjoitusvirhe? AJOKORTTI KÖRKORT -otsikon alla olevassa sinisessä viivassa lukee pienellä painotekstillä kerran AJOKROTTI. Tällaisten lipsahdusten on määrä pitää väärentäjät valppaina.

…rongorongo on Pääsiäissaarella puhuttavan rapanuin yhä tulkitsematon kirjoitusjärjestelmä? Monet nykytutkijat pitävät tätä 14 000 merkin merkkisymboliikkaa pikemminkin esikirjoituksena kuin varsinaisena kirjakielenä.

sanassa takaraivo ei ole välttämättä mitään raivopäistä? Sana raivo on vanha germaaninen lainasana, joka on tarkoittanut mm. kuppimaista astiaa tai vetomittaa. Yhteys sillä voi tietenkin raivostumiseen olla, sillä päässähän se raivo kuplii.

…astronauttien näköhäiriöt ovat saaneet huomiota vasta 2000-luvulla? Aiempien vuosikymmenten avaruuslentäjät ovat kaiketi järjestelmällisesti salanneet silmävaivansa lääkäreiltä, koska vähäinenkin terveysongelma voi romuttaa unelman avaruuteen pääsystä. Kielipeliä tämäkin.

…106-vuotias munkki Isä Akaki sai syksyllä 1984 kutsun peruskoulun ensimmäiselle luokalle? Heinäveden kunnan käyttämä tietokoneohjelma ei erottanut vuosisatoja, ja munkki nauroi partaansa. Koulunsa hän oli käynyt jo 1800-luvulla, eikä luostarissa tarvita kuin mykkäkoulua.

…huminaksi kutsutaan selittämätöntä ääni-ilmiötä, joka vaivaa satunnaisia kyläläisiä ympäri maailman? Mikrofoni ei havaitse tätä joutokäyntiseksi dieselmoottoriksi kuvailtua ääntä, joka kuuluu pahimmin sisällä ja ajaa ihmiset ulos. Onneksi Suomessa ei ole raportoitu huminaa, ja saamme tyytyä naapuririitoihin ja viritettyihin mopoihin.

Kategoria(t): Luokittelematon Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s