Epäviestinnän opaskirja

Tässä ja tässä linkissä on lumoavan kursailemattomat analyysit Pekka Himasen tuoreesta Sinisestä kirjasta. Vuoden mahtavin kirjapalkkio, 700 000 euroa, meni ”asiantuntijalle”, joka ei osaa kirjoittaa selvää suomea. Tämähän vuosi alkoi makeasti.

Kategoria(t): Luokittelematon Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Epäviestinnän opaskirja

 1. Seisaritar sanoo:

  Aika mielenkiintoista, kun takavuosina Himasen luennosta sai sentään tehdyksi ihan kelvollisen referaatin henkilöstölehteen. Silloin hän puhui aika selkeästi, joskin konkretia filosofin puheista silloinkin puuttui. Eikö filosofin tehtäväkin toisaalta ole mietiskellä syntyjä syviä eikä tehdä toteuttamiskelpoisia toimenpideohjelmia? (Eri asia tietysti, jos häneltä on sellainen tilattu ja tuloksena onkin sekavaa sanapuuroa.)

  Sinänsä Himasen teksti on vain vähän epäselvempää ja sisällöttömämpää kuin yritysten ja virastojen strategia- ja visio-paperit. Kun tiedottajana yritän epätoivoisesti kaivaa niistä ydintä, sitä mitä ne merkitsevät tavalliselle työntekijälle ja perustelua, miksi hänen pitäisi niistä piitata, kukaan ei osaa sitä kertoa. Strategian ”jalkautus” on tiettyjen iskulauseiden ulkoa opettelua, vähän niin kuin menneessä sosialistisessa maailmassa.

 2. agricocacola sanoo:

  Mukava kuulla tiedottajan ajatuksia.

  Minusta noin törkeälle rahasummalle olisi pitänyt saada tiukkaa vastinetta. Nyt tekstistä saa tuskin edes valtionhallinnon väki tolkkua.

  Filosofilta ei tietenkään voi vaatia kielellistä mallikelpoisuutta, mutta ankaraa toimittamista olisi teksti kipeästi kaivannut. Koukeroisen tekstin taakse piiloutuminen viestii myös ajatusten kaaoksesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s