Puolivälissä puoliajalla

Televisiota ei pitäisi katsella liiaksi. Mielenkiintoisempaa on katsella televisiota katselevaa ihmistä. Kiinnitäpä huomiota tuon perunan lasittuneeseen katseeseen, ammottavaan suuhun ja tietysti siihen, ettei tarkkailtavaan henkilöön saa mitään kontaktia, vaikka televisiossa näytetään nykyään lähinnä tosi-tv:tä (uudissana vuodelta 2001). Ihminen voi hypnotisoida itsensä kotisohvalta käsin.

MM-jalkapalloa katsellessa moni kiiruhtaa puoliajalla hakemaan lisää virvoketta jääkaapista. Mutta puoliaika on kehno ajankohta siihen. Puoliaika tarkoittaa jompaakumpaa niistä 45 minuutin pituisesta puoliskosta, jolloin peli on käynnissä.

Mikä sitten on puoliaikojen välissä oleva ”puoliaika”? Jotta asia olisi riittävän moniselitteinen, tätäkin ”puoliaikaa” voidaan toisinaan sanoa puoliajaksi. Jos sanotaan, että puoliajalla peli on 1–1, onko puhehetkellä menossa pelin ensimmäinen puolisko, toinen puolisko vai näiden välinen puoli- eli väliaika? Kenties kaikkia näitä.

Suomen Palloliiton virallisissa säännöissä mainitaan vain, että puoliaikojen välissä on tauko. Säännöissä puoliaika tarkoittaa ainoastaan jompaakumpaa ottelun pelipuoliskoista.

Englannin kielessä käytetään puoliaikojen välisestä tauosta sanaa half-time, kun taas puoliaika on yksinkertaisesti half. Niinpä esimerkiksi toinen puoliaika on second half. Ruotsissa puolestaan sana halvlek merkitsee puoliaikaa ja halvtid puoliaikojen välistä taukoa.

Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Puolivälissä puoliajalla

  1. Toby sanoo:

    Enpä ole tullut tuota ajatelleeksi. Kaikkea sitä oppii!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s