Seitsemän kääpiötä ja Lumikki

Olen jo vuosikausia ihmetellyt, miksi juuri viskurilaki kiinnostaa verkkosurffaajia vuodesta toiseen. Iso osa hakukoneella blogini löytäneistä päätyy vanhaan postaukseeni viskurilaista.

Postailen mistä milloinkin huvittamaan enkä ole ikinä nuoleskellut suurta yleisöä, mutta näköjään harvinaisetkin ilmiöt vetävät mahottomasti lukijoita puoleensa. Ehkä minun pitäisi tavoitella isompia massoja, jotta näkisin kirkkaita valoja muuallakin kuin jääkaapissa. Voisikohan kielitieteen ja fitnessin jotenkin yhdistää?

Viskurilaki tarkoittaa siis pitkäisyydessään sitä, että kahden tai useamman sanan luettelossa raskain elementti hakeutuu loppuun. Sanomme mieluummin ”Tipi ja Sylvesteri” kuin ”Sylvesteri ja Tipi”. Tosin tätä kirjottaessani huomaan Elonetissä animaation vuodelta 1996 nimellä ”Sylvester ja Tipi” (tosiaan ilman i:tä). Kyseessä onkin vain luonnollinen normi siitä, mikä yksinkertaisesti kuulostaa yhteisön kielihomekorvista parhaalta, ei sitova kielioppisääntö.

Viskurilain mukaisesti itämaan tietäjät luetellaan järjestyksessä Caspar, Melchior ja Balthasar, joista ensimmäinen on kaksitavuinen ja kaksi jälkimmäistä kolmetavuisia. Lucky Luken Daltonin veljekset luetellaan yleisimmin järjestyksessä Joe, William, Jack ja Averell, joissa tavujen pituus on sievän aaltoileva.

No niin, nyt blogiin tulee vielä tuplasti enemmän hakukoneharhailijoita!

Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s