Elokuvateollisuus kielioppikouluun

Suomessa tehdään laadukkaita elokuvia, mutta jonkin verran on silti puututtava viime vuosikymmeninä filmattujen elokuvien nimiin. Kirjoitusasuissa esiintyy arveluttavia rikkeitä, jotka seuraavassa mestaroin priimakuntoon.

Muutoksii

Rappeuttavaa puhekieltä. Pitää olla muodossa Muutoksia.

Tyttö sinä olet tähti

Suomen pilkkusäännöt edellyttävät, että puhuttelut erotetaan pilkulla muusta virkkeestä. Oikein on siis Tyttö, sinä olet tähti. Pilkun kohdalla on myös tauko, jonka kohdalla pitää olla tovi ihan hiljaa.

Roskisprinssi

Ikävä kyllä ”roskis” on sitä samaa puhekielistä soopaa, johon nykynuoriso piittaamattomuuttaan alati lankeaa. Sivistyneempi ilmaus on ”roskakori” tai ”roska-astia”, mutta jos mielii esiintyä oikein hienostuneesti, kirjoittaa ”roskavakka”. Elokuvan nimeksi sopisi siis osuvimmin Roskavakkaprinssi.

Uuno Epsanjassa

Tässä on vain sattunut lapsellinen typo, jota ei ilmeisesti kukaan elokuvan tuotanto- ja markkinointitiimistä ole havainnut ennen filmin julkaisua. Nimen pitäisi tietenkin olla Uuno Espanjassa. Ei kukaan…

Rentun ruusu

Rentulla viitataan ei-gentlemannimaiseen mieheen, joka ryyppää ja elää kuin pellossa, paitsi että hän elää milloin minkäkin hameväen nurkissa. Kyse on siis vätyksestä. Elokuvan nimi on paremmin Vätyksen ruusu.

Leijat Helsingin yllä

”Leija” viittaa Stadin slangissa ruoansulatuselimistön toimintaan. Niinpä elokuvan nimi olisi täsmällisemmin Suolikaasut Helsingin yllä.

Pekka ja Pätkä neekereinä

Kerrassaan järkyttävää. Nimi heijastelee kaikuja manalasta asti. Poliittisesti korrektimmin nimi olisi Pekka ja Lyhytvartinen tummaihoisina.

Hevisaurus-elokuva

Hetkinen, tämähän on oikein! Copywriterien palettiin kuuluu sittenkin yhdysviiva! Odotuksenmukainen valinta olisi nimittäin ollut Hevisaurus elokuva.

___

Edit 11.6.: poistettu yksi väärin muistettu elokuva listasta.

Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s