Panostaisitte edes vähän

Verohallinnon nimissä on lähetetty pahaa-aavistamattomille suomalaisille ”aidohkon oloisia” huijausmeilejä. Veronpalautuksia kärkkyvän rahvaan joukossa lymyää yhä tomppeleita, jotka saavat verkkohuijarit ulostamaan sateenkaaren väristä hunajaa.

Huijausviesti on vielä vuonna 2016 tuttua konekäännettyä diipadaapaa. Asiakkaan puhuttelun jälkeen ensimmäinen kappale kuuluu:

Kun viimeinen vuotuinen laskelmat niiden vero- toiminnan olemme päättäneet, että olet oikeutettu saamaan veronpalautus € 244,79.

En edes jaksa tarttua punakynään. Jakelen vain kuivia huomautuksia. Eikö suomen kielessä enää ole yksikön ja monikon kongruenssia? ”Vuotuiset laskelmat”, haloo?

Vero- okei. Vero- mitä? Tä?

Mistä lähtien valuutan merkki tulee suomessa ennen rahamäärää? Takuuvarma merkki lähtökielenä kurkkivasta englannista. Yllättävä valopilkku on kuitenkin pilkku desimaalierottimena, mikä onkin kielenhuollon suositus suomen kielessä. Piste olisi ollut odotuksenmukainen välimerkki.

Täytä veronpalautuksen pyynnön ja antaa meille 6-9 päivää ja käsitellä sitä.

Objektin sijamuodoksi on valittu genetiivi (täytä pyynnön)? Olisitte edes käyttäneet maksullisia käännöskoneita ja –muisteja, sillä ne maksavat teidän bisneksessänne itsensä pian takaisin. Ja käskymuotona verbin perusmuoto (antaa), luoja paratkoon.

Antaa-verbi kuulostaa virkkeessä muutenkin keinotekoiselta. Ei viranomainen kehota alamaistaan antamaan 6–9 päivän käsittelyaikaa omalle päätöksenteolleen, vaan se luukuttamisen ja kyykyttämisen jälkeen tekee päätöksensä silloin kun joutaa.

Jos kansalaisen hälytyskellot eivät reagoi kymmeniin tällaisiin häirintäsignaaleihin ja ilmatilaloukkauksiin vasemmassa aivolohkossa, nostan kädet pystyyn. Tyhmästä päästä jne.

Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s