Vaaliehdokas, opettele oikeinkirjoitus!

Kannattaa lähtökohtaisesti opetella kirjoittamaan ainakin oma ammattinimike oikein, vaikka ei haluaisikaan identifioitua sivistyneistöön.

Järjestöpääällikkö-tittelissä ei ole kolmatta ä:tä. Kunnossapito asentaja kirjoitetaan yhteen: kunnossapitoasentaja. Työsuojelu-valtuutettu kirjoitetaan ilman yhdysviivaa.

Vaikka olisit amistaustainen, ei se mitään. Mutta sinun pitää silti osata kirjoittaa omaa äidinkieltäsi, ellet halua antaa täysin urpoa kuvaa itsestäsi.

Ja mikä ihmeen siistijä? Se on siivooja, laitoshuoltaja tai vaikka toimitilahuoltaja, mutta ei siistijä! Minusta siistijä ei ole edes kaunisteleva ilmaus vaan kaikin tavoin vähättelevä pilkkanimi.

Lisäksi joissakin vaalimainoksissa annetaan ehdokkaalle vapaa tila omalle iskulauseelle. Valitettavasti jälki on sen mukaista.

Hyvinvointi, terveys, suvaitsevaisuus, onnellisuus ovat jokaisen kuntalaisen perus oikeuksia.

Perus oikeuksia! Toivottavasti tämä on huumoria. Luetelman toiseksi viimeisen ja viimeisen osan välissä sopisi olla ja-sana.

Ongelmat ratkotaan yhdessä ei yksin.

Pilkku tekisi terää. Ihmeellistä, ettei tätä nettikieltä osata rajoittaa edes vakavasti otettavissa vaalimainoksissa. Vinkkinä sanottakoon, että jos oma kielipää on parapähkinän kokoinen, sloganin voi luetuttaa jollakin tuttavalla, joka todennäköisesti äkkää mokomat lipsahdukset.

Kevyenliikenteen väylät ja peruspalvelut kohtuullisen etäidyyden takana.

Mitä helvettiä taas? Jos sinulla on vihdoin tilaisuus päästä haaveilemaasi kunnanvaltuustoon, mikset lue omaa iskulausettasi toista kertaa läpi ja korjaa lyöntivirheitä (etäidyyden > etäisyyden)? Lisäksi kevyen liikenteen väylä kirjoitetaan kokonaan erikseen, mikä olisi niin ikään ollut helppo tarkistaa.

Inhimillisemmän ja tasa-arvoisemman nurmijärven puolesta.

Tämäkin ehdokas voisi minun puolestani painua h… hurukyytiä takaisin alakouluun. Siellä opeteltiin isot ja pienet alkukirjaimet, joista olet ehkä joskus kuullut.

Viimeinen radikaaliko ? Eipäs nyt riehuta täällä !

Arggghhhhh! Vain teinit sujauttavat välilyönnin ennen huuto- ja kysymysmerkkiä. Teinejä ei kukaan ota vakavasti, joten ihan turhaan sinäkin haikailet pääsystä vallan kahvaan.

Tämän postauksen aineisto perustuu vain ja ainoastaan yhden puolueen yhteen vaalimainokseen eräässä paikallislehdessä. Toivo on siis mennyttä.

Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s