Mehiläisiä ja hunajaa

Hyräilin lastenlaulua ”Vaarilla on saari, se oma saari on” ja rupesin miettimään, miten vanhaksi olen tullut. Minun lapsuudessani helium-ääniset vekarat hoilasivat ”Vaarilla on tsaari, se oma tsaari on”.

Hartaasti pidettyyn blogiin hautautuu ajan mittaan paljon painolastia – jopa niinkin paljon, että lukija ei tiedä, mistä aloittaa (ja mihin lopettaa). Siksi ajattelin esitellä omat suosikkini etenkin varhaisimmilta vuosilta. Tässä valikoima, joka toivottavasti tekee blogilleni oikeutta:

 

Sinulla on oikeus vaieta

Mielenkiintoinen repliikki Jenkkilässä. Tarkistaessani Suomen oikeudenlukukäytäntöä minua yhdistettiin paikallispoliisista eteenpäin aina Poliisihallitukseen saakka. Vasta poliisiylitarkastaja uskalsi ottaa kantaa. Käyttivät kai oikeuttaan vaieta.

Viestejä humanoideille

Kiehtova ajatusleikki siitä, jos pääsemme joskus viestimään vieraan sivilisaation kanssa. Siinä vaiheessa kieleen on yhdistettävä matematiikkaa.

Verkkainen – hidasta vai nopeaa?

Kipinä verkkainen-sanan taustojen penkomiseen syttyi sukulaisen kanssa syntyneestä erimielisyydestä. Minä tietenkin voitin. Suomen kielen kattavat sanatietokannat auttoivat löytämään täsmälliset murrelevikit, ja lopulta saatiin voita poikki menneen riidan väliin (?).

Kuuluisat viimeiset sanat

Viimeiset sanat on tärkeä repliikki kirjaimellisesti viimeiseen hengenvetoon. Jopa kuolemaantuomitut pääsevät viimeisen aterian nautittuaan lausumaan terveisensä. Erittelin erilaisia viimeisiä sanoja ja sitä, miten eri tyylein ne ottavat kantaa elämään ja kuolemaan.

Bees & Honey

Eniten hupia tuottanut postaukseni, joka julkaistiin myös ainejärjestön lehden huumoripalstalla. Kaikki Suosikin sivuja käpristäneet teinit ja sellaiseksi mieltävät muistavat lehden lääkäripalstan. Jokainen kielitieteeseen perehtynyt taas tunnistaa kysymysten lähettäjiä huolestuttavat ongelmat. Tyylilajeilla on aina hulvatonta leikitellä.

Viserrys viidakosta kielikiistan ytimessä

Huomattavasti taustatyötä vaatinut postaus, joka synnytti minulle hurjia ahaa-elämyksiä tästä hyvin poikkeavanlaatuisesta kielestä. Tutustuin myös Daniel Everettin kirjaan Don’t sleep, there are snakes. Toiveestani se hankittiin myös pääkaupunkiseudun Helmet-kirjaston aineistoon.

Oletko kielipoliisi?

Harvinaisen osuvasti onnistuin kiteyttämään sen, miten hullaantunut kielenkorjaaja näkee maailman puna-vihersokeasti.

Liikaa välimerkkejä

”Merkillinen” kirjoitus siitä, miten eri välimerkkejä saatetaan ”ryöstöviljellä”. Esimerkit ovat melkein ”autenttisia”. Kuten ehkä huomasit, ”lempparini” on ”lainausmerkkivillitys”.

Kun sanakirjantekijä nukahti

Dord on itse asiassa aika dorka sana.

 

Mikä on oma ykkössuosikkini? Kysymys on niin vaikea, että turvaudun poliitikon puheeseen. En osaa suoralta kädeltä sanoa, mikä esiintyy eniten edukseen, sillä oma mielipiteeni riippuu vahvasti tulevista askelmerkeistä ja siitä, mikä on kyseisen kirjoituksen lähtökohtainen alkutilanne. En siis välttämättä voi olla kommentoimatta asiaa pois päiväjärjestyksestä, mutta toisaalta kommentoimatta jättäminen voi synnyttää vaikutelman oletuksista, joista voisin epähuomiossa ottaa kopin.

Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s