Bloggaaja

Tätä blogia kirjoittaa Lassi Tuovinen, suomen kielen kisälli ja telaketjufennisti.

Bloggaan avoimin mielin kielen ilmiöistä. Nykyään keskityn pääosin suomen kieleen, mutta sivuan blogissani muitakin maailman kieliä ja kielitiedettä yleisesti.

Kielessä ominta tonttiani ovat kielenhuolto, tekstin- ja sanastontutkimus sekä semantiikka. Viime vuosina olen perehtynyt propagandaan ja muuhun kielen manipulointiin, kuten uuskieleen ja poliittiseen korrektiuteen, sekä sensuurin ja sananvapauden kysymyksiin.

Tarkistan ja editoin asiaproosaa, johon kuuluu kaikenlaisia tietotekstejä. Viime vuosina olen keskittynyt mm. opinnäytetöihin ja terveydenhuoltoalan teksteihin.

Yhteydenotot lassi.agricocacola@gmail.com.

Suosittelen tutustumaan klassisimpiin blogipostauksiini alkuperäisessä Agricocacola-blogissani (Vuodatus.net, 2007 – 2011). Noina vuosina revittelin kieltä niin rankasti, että blogi saa edelleen 60 – 120 sivunäyttöä päivässä, vaikka sitä ei ole päivitetty yhdeksään vuoteen.

Tarkastin jo lukioikäisenä kielenhuoltofriikkinä Lintukodon suositun Yhdyssanatestin sanojen oikeinkirjoituksen (2005). Kielitestiä on mainostettu myös HS:n kolumnissa (linkki tässä).

Toimiessani pitkään IRC-Gallerian epävirallisena kielenhuoltajana (nick: Kielipoliisi) minua haastateltiin Helsingin yliopiston suomen kielen ainejärjestön Siula ry:n Siulaset-lehteen 2/2007.

Imarteluja minusta, torilla tavataan!

”Oikein mukavasti kertoo kielestä Agricocacola – -.” (Oppitori-sivuston Kielipakinointia-juttu, 2010)

”Laadukas kieliblogi” (Katleena Kortesuon ja Liisa-Maria Patjaksen kieliopas Pilkun paikka, 2011).

”Agricocacola on – – blogi, jossa uusin bloggaajan merkintä on 28.2. En tiedä, kuka bloggaa, mutta se, ettei sitä kerrota, kertoo minulle jo paljon.” (tietokirjailija Jukka K. Korpela Kotus-blogissa 13.3.2011).

”Kepeän viihdyttävä” ja ”mielenkiintoinen” kieliblogi (Aito HSO -ammattijärjestön verkkojulkaisu, 2014).